Η περιοχή μας

O Δήμος Παγγαίου

Ο Δήμος Παγγαίου προέρχεται από τις συνενώσεις πέντε πρώην Δήμων (νυν Δημοτικών Ενοτήτων) μέσω του σχεδίου Καλλικράτης και αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας σε έκταση. Η έκταση του Δήμου Παγγαίου είναι 698 Km2 με ακτογραμμή 65Km και μόνιμο πληθυσμό 32.085 κατοίκους. Το καλοκαίρι ο πληθυσμός αυξάνεται σημαντικά λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών/τουριστών.

Στον Δήμο Παγγαίου ο επισκέπτης μπορεί να βρει τα πάντα. Πολλά και κάθε είδους καταστήματα δίνουν το δικό τους παλμό σε κάθε γωνιά του Δήμου. Έχουν άλλωστε και τον δικό τους κορυφαίο ρόλο στην καλή εικόνα που διαμορφώνουν οι επισκέπτες και την οποία μεταδίδουν στις περιοχές διαμονής και στους ανθρώπους που συναναστρέφονται.

Η στρατηγική τουριστικής ανάπτυξης κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και άλλες χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,  θάλασσα και αναψυχή, βουνό, φύση, πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία, περιβάλλον,  παραδόσεις και άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Η Δημοτική Ενότητα Ορφανού

Στα Δυτικά παράλια της Καβάλας, 55 χιλ από το κέντρο της και 100 χιλ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται η Δημοτική Ενότητα Ορφανού, που περιλαμβάνει επτά οικισμούς: του Οφρυνίου, του Ορφανίου, του Ποδοχωρίου, του Κοκκινοχωρίου, του Ακροποτάμου, της Γαληψού και της Κάριανης.

Η γεωγραφική της θέση επιτρέπει τους κατοίκους των Ν. Θεσσαλονίκης, Ν Σερρών, Ν. Δράμας  και Ν. Καβάλας, να βρίσκονται στην περιοχή μας σε διάστημα λιγότερο της μιας ώρας και να απολαμβάνουν τις ομορφιές της, έχει δώσει μια νέα ώθηση στην περιοχή και ο δήμος μας γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη, προσελκύοντας όχι μόνο ανθρώπους από τις  γύρω  περιοχές, αλλά και τουρίστες από όλα τα μέρη του κόσμου.

Είναι βέβαιο η περιοχή είναι ένας συγκοινωνιακός κόμβος της ευρύτερης περιοχής  αλλά και άμεση διέξοδος των βαλκανικών χωρών (Βουλγαρία-Ρουμανία-Σκόπια-Σερβία-Ρωσία κ.λ.π)  προς την Μεσόγειο Θάλασσα και τις πανέμορφες ακτές του κόλπου Ορφανού.

Οι απέραντες παρθένες παραλίες, ο συνδυασμός βουνού και θάλασσας, οι ιστορικοί τόποι, τα πολυάριθμα χωρια  που προσφέρονται για μικρές και μεγάλες εκδρομές κάνουν την περιοχή μας έναν ξεχωριστό προορισμό.

 


View Larger Map